Taxi Artis

Op zoek naar vervoer naar het Anne Frank Huis? Mokum Taxi staat voor je klaar! Boek eenvoudig online voor een comfortabele en betrouwbare rit naar deze historische locatie. Het Anne Frank Huis is een belangrijke herdenkingsplek waar je meer kunt leren over het leven en de ervaringen van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Laat Mokum Taxi je veilig en zorgeloos naar het Anne Frank Huis brengen, waar je de geschiedenis kunt herdenken en belangrijke lessen kunt leren.

Artis

Dieren ontmoeten

Artis is de thuisbasis van een diverse collectie dieren, van majestueuze leeuwen tot kleurrijke vogels. Je kunt ze van dichtbij bewonderen en meer leren over hun gewoonten en leefomgeving.

Prachtige tuinen

Wandel door de prachtig aangelegde tuinen van Artis en geniet van de rust en schoonheid van de natuur.

Aquarium

Ontdek een onderwaterwereld vol kleurrijke vissen en exotische zeedieren in het Artis Aquarium. Leer meer over de diversiteit van het leven in de oceanen.

Kindvriendelijke activiteiten

Artis biedt speciale activiteiten en programma's voor kinderen, zoals speurtochten, workshops en interactieve presentaties, om hun nieuwsgierigheid en liefde voor de natuur te stimuleren.

Informatie over Artis

Artis, voluit Koninklijke Natura Artis Magistra, is een historische en iconische dierentuin gelegen in het hart van Amsterdam. Hier volgt wat informatie over Artis:

  • Geschiedenis: Artis werd opgericht in 1838 en is daarmee de oudste dierentuin van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een belangrijke culturele en educatieve instelling.

  • Diverse collectie: Artis herbergt een diverse collectie dieren, van majestueuze leeuwen tot kleurrijke vogels en fascinerende reptielen. Met meer dan 900 diersoorten biedt Artis een unieke kans om een verscheidenheid aan dieren van dichtbij te bewonderen.

  • Educatie en onderzoek: Artis is niet alleen een plek voor entertainment, maar ook een centrum voor educatie en onderzoek. Het biedt educatieve programma’s, interactieve presentaties en lezingen om bezoekers, vooral jongeren, bewust te maken van natuurbehoud en de complexiteit van de natuur.

  • Erfgoed: Het Artis-park omvat prachtige historische gebouwen die een mix van architecturale stijlen vertegenwoordigen. Van het monumentale Groote Museum tot de sierlijke gebouwen van het Vogelhuis en het Aquarium, het erfgoed van Artis is een belangrijk onderdeel van de charme van de dierentuin.

  • Botanische tuinen: Artis beschikt over prachtige botanische tuinen met een breed scala aan planten en bloemen. Bezoekers kunnen genieten van weelderige groene omgevingen, schilderachtige vijvers en kleurrijke bloembedden terwijl ze door de tuinen wandelen.

  • Planetarium: In het Artis Planetarium kunnen bezoekers een fascinerende reis maken door de ruimte. Verken sterrenstelsels, planeten en sterren en leer meer over het universum en de kosmos.

  • Micropia: Micropia is een uniek museum binnen Artis en het eerste museum ter wereld gewijd aan micro-organismen. Ontdek de fascinerende wereld van bacteriën, virussen en andere microben en leer over hun rol in onze ecosystemen en ons dagelijks leven.

  • Natuurbehoud: Artis speelt een actieve rol in natuurbehoud en werkt samen met internationale organisaties om bedreigde diersoorten te beschermen en de biodiversiteit te behouden. Het ondersteunt ook verschillende fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten.

  • Recreatieve activiteiten: Naast de dieren en de botanische omgeving biedt Artis ook verschillende faciliteiten voor bezoekers, zoals restaurants, cafés en picknickplaatsen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een dag vol plezier en ontdekkingen.

Artis is veel meer dan een dierentuin. Het is een plek waar natuur, erfgoed, educatie en onderzoek samenkomen. Een bezoek aan Artis biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring om dieren van dichtbij te zien, maar ook de mogelijkheid om bewustzijn te vergroten en te leren over onze natuurlijke wereld. Het is een must-see bestemming in Amsterdam voor zowel lokale bewoners als internationale bezoekers.

Wist je dat?

Je bij Mokum-Taxi de gezelligste private tours kan boeken?

Volg je ons al op social media? Zo blijf je op de hoogte van acties en tours.

Contact